Systemisk opstilling

Systemisk opstilling er en effektiv metode til at opnå nye indsigter, der fører til vedvarende og bæredygtig forandring.

I systemisk opstilling skaber man et fysisk billede af den situation eller relation, der volder problemer. Det sker ved hjælp af opstilling af de involverede personer eller ting ved hjælp af enten markører som fx figurer eller andre personer, som bliver repræsentanter for de enkelte individer eller elementer.

Med systemisk opstilling skaber man således et ydre billede af det indre billede, man har af situationen. Denne eksternalisering giver både et klart billede af, hvad der er på spil i situationen, men den giver også en helt anden mulighed for at arbejde med og afprøve mulige ændringer og løsninger på en langt mere fleksibel måde, end når vi blot taler om tingene.

Systemisk opstilling er ofte en overraskende effektiv metode til at tænke ud af boksen og finde løsninger, der føles rigtige for både klienten og resten af systemet.

  • Du får du et klart billede af tingenes tilstand, hvilket er det bedste udgangspunkt for ægte forandring
  • En systemisk opstilling viser ofte ubevidste mønstre og overbevisninger, som vi hidtil har været blinde for
  • Du kan arbejde med relationer uden at ”den anden” er til stede
  • Du kan arbejde med abstrakte begreber på en konkret måde
  • Systemisk opstilling har ofte en langtidsvirkende effekt – det du har oplevet, bliver ved med at arbejde i dig

Systemisk opstilling kan både bruges individuelt og i grupper.

Systemisk opstilling kan bruges både i privat sammenhæng, hvor det ofte refereres til som familieopstilling og i professionel sammenhæng, hvor det typisk kaldes organisationsopstilling.

Følg med her på siden – eller tilmeld dig nyhedsbrevet, hvis du vil have besked, når der laves opstillinger i grupper. Du er også velkommen til at ringe på 2190 6776 eller skrive på sus@alfacoaching.dk, hvis du er interesseret i en individuel session eller bare gerne vil høre mere om mulighederne.

Se her som inspiration Lotte Juul Lauesen fine fortælling om, hvordan en systemisk opstilling kan skabe ny indsigt og forandring:

Du kan også læse mere her på ISFO’s hjemmeside.