Hvad fungerer…?

Når vi i perioder oplever problemer i privatlivet eller i arbejdslivet, kan vi komme til at fokusere meget ensidigt på det, som ikke virker – og som vi gerne vil have til at fungere.

Vores tanker kredser om problemet, og det kan nemt komme til at farve vores totale livssyn. Faktisk kan der ske det, at vi oplever det som om, vi har problemer flere steder, end der hvor det egentlige problem er opstået, fordi vi hele tiden har denne følelse med os, af at noget ikke er, som det skal være. Nogle gange sker det også, at vi prøver at fikse følelsen af, at noget er forkert, et helt andet sted, end der hvor følelsen stammer fra.

Et eksempel på dette, var en lærer, der skiftede job et par gange, indtil hun indså, at følelsen af at noget var forkert, i virkeligheden stammede fra hjemmefronten. Da hun fik løst problemet det rigtige sted sammen med sin mand, forsvandt trangen til drastiske ændringer i hendes arbejdsliv, og hun fandt ro og tilfredshed i sit job som lærer.

Hvis du kender oplevelsen af, at et problem flyder ind over andre områder i dit liv, end der hvor det egentlig hører til, så kan jeg anbefale en lille øvelse, som du kan lave på 10-15 minutter med dig selv.

Sæt dig ned i ro og mag med pen og papir og svar så detaljeret som muligt på disse to spørgsmål:

– Hvilke ting er du glad for i øjeblikket?
– Hvilke ting skal forblive, som de er nu, når du fået løst dit aktuelle problem?

Hvis du udfører øvelsen helhjertet, vil du opleve at dine tanker hopper over i et andet spor og at energien forandres. Det giver et godt udgangspunkt for at se nye perspektiver og mulige løsninger på dit problem.

Held og lykke med det.